Sätt att spara pengar

Bra sätt att spara pengar

Att spara pengar är inte bara något för den som har svårt att få pengarna att gå ihop, men också något som gör att du som har en stabil ekonomi kan lägga undan mer varje månad och långsiktigt spara till en semester extra, pensionen eller en ny bil. Spara pengar behöver inte betyda att du sänker din levnadsstandard utan helt enkelt att du gör lite smartare val.

Konsumera mindre av sådant du inte behöver

Har du tänkt på att mycket av det du lägger pengar på är onödiga utgifter som inte skänker dig mycket glädje? Gör färre spontanköp. Hittar du en väska, klädesplagg eller något så litet som en take-away latte, tänk efter en extra gång om det är något du verkligen behöver lägga pengar på. Varför inte gå hem och tänka på saken en dag eller två?

Se över fasta kostnader

Det finns mycket pengar att spara på att välja rätt elavtal, mobilabonnemang, hemförsäkring och liknande. Jämför på nätet och upptäck att du kan spara tusentals kronor per år på rätt avtal.

Skaffa bra vanor i vardagen

Många val är både ekonomiska, miljövänliga och hälsosamma. Cykla eller gå till jobbet och lämna bilen hemma. Ta med en hälsosam matlåda till jobbet och tjäna ungefär 70 kronor per dag. Kaffe i termos till föreläsningar om du pluggar. Det är enkla val som enkelt ger dig extra pengar att röra dig med.

Köp mer second hand och sälj sådant du inte längre behöver

Idag är det enkelt att på nätet både köpa och sälja begagnat. Köper du en barnvagn, bilbarnstol och andra dyra barntillbehör begagnade kan du tjäna flera tusen bara på det. Har du mycket kläder eller småprylar du inte längre behöver så är det roligt att sälja på loppis eller anordna en egen i trädgården. Du kan dessutom hitta nya fynd för de pengar du får in från försäljningen.

Håll koll på utgifterna

Vet du hur mycket du spenderar per månad? Börja hålla koll på hur mycket du spenderar och på vad så blir det enkelt att se var du kan spara in. Fikar du för närmare en tusing i månaden kan det få dig att dra ned lite på det. Använd en av de enkla applikationer som finns för budgetering och få koll på din ekonomi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *