Att skaffa körkort

För att få köra bil krävs det att man har ett körkort. Många läser teori på egen hand, kör mycket privat och sedan tar de några lektioner på körskola. Andra väljer att ta en intensivkurs på körskola. Men oavsett hur man väljer att plugga finns det inga garantier för att man kommer att klara körkortsproven på första försöket.

Att ta körkort

Hos Trafikverket kan du läsa mer om vad som krävs för att ta körkort. För det första måste du ha ett körkortstillstånd. Det krävs oavsett om du kör privat eller om du ska köra på trafikskola. Du behöver också öva både teori och praktisk körning innan det är dags för proven. De består av ett teoriprov och ett körprov. Det teoretiska provet måste alltid vara godkänt innan du får göra en uppkörning.

Vad kostar det att ta körkort?

Hur mycket det kostar att ta körkortet varierar stort. Ju färre körlektioner och teorilektioner man tar desto billigare blir det, men om man å andra sidan inte klarar proven kan det bli dyrare i längden. I regel har trafikskolor rabatterade paket på köp av flera körlektioner. De allra flesta får dock räkna med att betala omkring 15 000 kronor för sitt körkort.