Laga fel själv eller på verkstad?

Köper man en ny bil vill man i regel att allt ska fungera direkt, men ibland kan det vara något litet som strular. Kanske är det lite för lite olja i motorn, kanske har däcken lite för lite luft? Många saker kan man åtgärda på egen hand, men vilka fördelar finns med det?

Fördelen med att åtgärda fel själv

En fördel med att åtgärda de lätta sakerna på egen hand är att man inte behöver vänta på att en verkstad ska titta på bilen. Är det en liten sak kan det rent av kännas lite sniket att klaga hos försäljaren.

Att anlita en verkstad

En fördel med att anlita en verkstad eller med att kontakta bilens säljare vid problem är att man då kan få reda på om det är ett allvarligare fel som ligger bakom strulet. Kanske är det ett oljeläckage som gör att oljan tar slut i motorn, eller så tappar däcket luft på grund av en punktering. Om sådana fel finns redan vid bilköpet är det givetvis inte okej.

Dock kan det ta tid för verkstaden att få ordning på bilen och om det visar sig att felet inte varit ursprungligt kan man som bilköpare få betala kostnaden för besöket.