Olika typer av bilfinansiering

Är det dags att byta bil? Det finns olika alternativ att välja bland när du ska finansiera ditt bilköp. Privatleasing är för dig som inte vill ta ett lån för att köpa din bil. Privatleasing är kort och gott att du kan ha tillgång till en bil som du inte behöver köpa. Det här konceptet blir allt mer populärt förmodligen för att det ger tillgång till en bil på ett väldigt flexibelt och angenämt sätt. Är du ute efter en ny bil och du vill använda privatleasing ska du kolla in vad https://www.holmgrensbil.se/ har för erbjudanden. På deras sida kan du enkelt sortera mellan olika varumärken som finns i lagret. Du kan såklart köpa en bil där utan att privatleasa. Fördelarna med privatleasing är dock att du slipper lån och kontantinsats, service på bilen ingår och du kan få en bil omgående.

Billån och privatlån

Du kan också välja att ta ett billån. Fördelen med billån är att räntan brukar vara ganska fördelaktig. Om du tar ett billån måste du betala en viss procent av priset kontant. Många kräver dessutom att bilen är helförsäkrad och när lånet upphör finns det ofta ett restvärde som du antingen måste betala eller kvitta bilens återstående värde mot. Att ta ett billån är väldigt vanligt. Det går också att ta ett privatlån när du ska köpa en ny bil. Ett privatlån kan du använda till vad du vill. Det behövs ingen kontantinsats när du tar ett privatlån och bilen är inte heller en säkerhet för lånet. Det finns många långivare att välja bland om du tänker ta ett privatlån. Nackdelarna med privatlån är att det ofta är en hög ränta och det kan finnas begränsade möjligheter att låna större belopp. Eftersom bilens värde minskas med tiden bör du betala av lånet så snart du kan.

Kontant betalning

Om du har möjlighet är kontantbetalning också ett alternativ när du ska köpa en ny bil. När du köper en bil kontant slipper du alla kostnader som exempelvis ränta. Du är fri att göra vad du vill med bilen och välja vilken försäkring du tycker är bäst. En nackdel med att betala bilen kontant är att du kan gå miste om alternativavkastning som innebär att du går miste om avkastning om du skulle investera pengarna istället.